Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ελλάδα - Απίστευτο! Μένει ανυπόγραφη η συμφωνία με την Αυστραλία για τους μετανάστες

.



Ο ομογενής αντιπρόεδρος της αυστραλιανής Βουλής, Στιβ Γεωργανάς, με δηλώσεις του επανάλαβε ότι η Αυστραλία είναι έτοιμη να υπογράψει διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα για τουριστικές βίζες (θεωρήσεις) με δικαίωμα εργασίας, αλλά «η Αθήνα καθυστερεί».

«Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Τσιάρας, με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συμφωνία που τους προτείναμε» δήλωσε ο κ. Γεωργανάς στο ελληνικό πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας της SBS και συνέχισε:

«Όλη η προετοιμασία έχει γίνει. Υπάρχει συμφωνία αλλά δεν έχει υπογραφεί για λόγους που δεν κατανοούμε. Είναι βέβαια γνωστό πως η Ελλάδα έχει αυτή την εποχή άλλα πιο σημαντικά θέματα να αντιμετωπίσει».

Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, Μπρένταν Οκόνορ, θα ζητήσει από την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα να επικοινωνήσει με το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να επιταχυνθεί η σύναψη της συμφωνίας.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση πιέζεται και από την ομογένεια για το θέμα αυτό. Λόγω της κρίσης και της ανεργίας, στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μετανάστευση στην Αυστραλία.

Πηγή newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου