Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Περίεργα : Βάρκα-«τέρας» από τη Φουκουσίμα ξεβράστηκε στις ΗΠΑ (Φωτογραφίες)

Βάρκα-«τέρας» από τη Φουκουσίμα ξεβράστηκε στις ΗΠΑ (Φωτογραφίες)

Τρόμο προκαλεί το απόκοσμο θέαμα μίας πλαστικής βάρκας που ξεβράστηκε στην περιοχή Ocean Shores, περίπου 90 μίλια νότια του Σηάτλ.
Αμέσως, κλήθηκε η Ακτοφυλακή αλλά κανείς δε μπορούσε να περιγράψει με ακρίβεια περί τίνος πρόκειται. Η βάρκα είναι καλυμμένη με θαλάσσια πλάσματα τα οποία είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό. Οι άνδρες της Ακτοφυλακής απλά επιβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται για «τέρας» αλλά για μία απλή βάρκα.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία μικρή βάρκα την οποία κατείχε Ιάπωνας ψαράς και, κατά τη διάρκεια του φονικού σεισμού που έπληξε την Φουκουσίμα, παρασύρθηκε από τα κύματα. Εν ολίγοις, η βαρκούλα «πάλεψε» με τις καταιγίδες και τα πελώρια κύματα του ωκεανού και μετά από τριετή περιπλάνηση, αφού διέσχισε περίπου 4.500 ναυτικά μίλια, έφτασε στις ακτές των ΗΠΑ.
Κατά την περιπλάνησή της, «κόλλησαν» πάνω της πολλά είδη θαλάσσιας ζωής που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Σημειώνεται πως μία παρόμοια βάρκα ξεβράστηκε με διαφορά λίγων ωρών στο Long Beach.
Μετά βεβαιότητας μπορεί να λεχθεί ότι το θέαμα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ωστόσο, οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχία μήπως υπάρχει κάποιο πλάσμα πάνω στη βάρκα που αποτελεί κίνδυνο για το θαλάσσιο οικοσύστημα.
Υπενθυμίζεται πως στις 11 Μαρτίου του 2011 σημειώθηκε σεισμός 9 Ρίχτερ στη βορειοανατολική Ιαπωνία. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 130 χιλιόμετρα ανατολικά του Σεντάι, στο Νησί Χονσού της Ιαπωνίας. Η σεισμική δόνηση κατεγράφη στις 14:46 τοπική ώρα και είχε διάρκεια πέντε λεπτά. Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 24,4 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε πολλές περιοχές της χώρας ενώ ξεκίνησε να μεταδίδεται και στον Ειρηνικό ωκεανό προς όλες τις κατευθύνσεις. Στις ιαπωνικές ακτές το τσουνάμι έφτασε έως και τα 10 μέτρα και συμπαρέσυρε σπίτια, κτίρια και αυτοκίνητα ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε 20 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της στεριάς.
Την επόμενη ημέρα, στις 12 Μαρτίου σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εξαιτίας δυσλειτουργίας στο σύστημα ψύξης μετά το σεισμό. Ακολούθησαν νέες εκρήξεις στους υπόλοιπους αντιδραστήρες τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται πως η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διατάχθηκε η εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων από το εργοστάσιο αφού η ραδιενέργεια είχε χτυπήσει «κόκκινο».

Πηγή kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου