Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Κοινωνία : Η μικρή Σοφία δεν είχε ποτέ μια δική της κούκλα!

 

Αυτή είναι η ιστορία της μικρής Σοφίας όπως την έζησαν τα μέλη του Χαμόγελου του Παιδιού .
 
"Κοίταξε τα παιχνίδια με τα τεράστια μαύρα μάτια της και με ρώτησε αν είναι δικά της. Μου εξήγησε με τις λίγες ελληνικές λέξεις που γνώριζε, ότι δεν είχε ποτέ μία δική της κούκλα, ούτε μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους, ενώ της άρεσε τόσο πολύ να ζωγραφίζει. Άρχισε να παίζει και πλέον δεν την ενοχλούσε το γεγονός ότι βρισκόταν σε ένα αστυνομικό τμήμα, το είχε σχεδόν ξεχάσει. Λίγη ώρα αργότερα και αφού ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά, πιαστήκαμε χέρι χέρι και μπήκαμε στο ασθενοφόρο του Οργανισμού για να τη συνοδεύσουμε σε ένα περιβάλλον που θα της παρείχε την ασφάλεια που είχε στερηθεί ως τα 9 της χρόνια.

Πριν τη συναντήσουμε στο αστυνομικό τμήμα, ζούσε με τη μητέρα και τον πατριό της σε ένα χώρο εντελώς ακατάλληλο τον οποίο φρόντιζε μόνη, παρά τη μικρή της ηλικία. Μέχρι τα 9 της χρόνια δε γνώριζε τι θα πει αγκαλιά, φιλί, αγάπη, προστασία, νοιάξιμο. Επίσης δεν είχε πάει ποτέ σχολείο και δεν ήξερε να γράφει και να διαβάζει. Η μητέρα της κατά τη διάρκεια της ημέρας κοιμόταν μετά από υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ενώ όλες τις νύχτες έλειπε αναζητώντας συντροφιά αγνώστων έναντι χρηματικής αμοιβής. Η Σοφία έμενε μόνη με τον πατριό της, ο οποίος την υποχρέωνε να κάνει τις δουλειές του σπιτιού και όταν κάτι δε γινόταν σωστά, τη χτυπούσε, αδιαφορώντας για τις πληγές που άνοιγαν στο σώμα και τη ψυχή της.

Μία μέρα είδε τυχαία στην τηλεόραση μία διαφήμιση που άλλαξε τη ζωή της. Άκουσε για την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS – 1056»! Έμαθε ότι σε αυτή τη γραμμή μπορεί να καλέσει κάθε παιδί που χρειάζεται βοήθεια ή βρίσκεται σε ανάγκη, όλο το 24ωρο. Έτσι η Σοφία έκανε το μεγάλο βήμα! Σχημάτισε τον αριθμό 1056 και μοιράστηκε μαζί μας τις δυσκολίες της, αρχικά με δισταγμό και στη συνέχεια με ανακούφιση και ελπίδα ότι κάτι θα άλλαζε. Αγαπούσε τη μαμά της αλλά είχε καταλάβει ότι δεν μπορούσε να τη βοηθήσει. «Θα της έλειπε», μας είχε εκμυστηρευτεί, αλλά η απόφασή της να διεκδικήσει μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή ήταν μονόδρομος.

Όλα αυτά τα χρόνια εκτός από την Σοφία έχουν επικοινωνήσει με «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» αμέτρητα παιδιά και κάθε ένα από αυτά μοιράστηκε μαζί μας “το μυστικό του”. Κάθε ιστορία, μοναδική και ξεχωριστή που απαιτούσε από την πλευρά μας άμεσες λύσεις. Ο αγώνας μας καθημερινός και δύσκολος αλλά μένουμε πιστοί στο όνειρο του μικρού μας ιδρυτή, να είμαστε υπέρμαχοι των δικαιωμάτων όλων των παιδιών ανεξάρτητα από το χρώμα τους και την καταγωγή τους και να προσπαθούμε να τους χαρίσουμε το χαμόγελο που τους λείπει."


Η βοηθεια που προσφέρουν τα μέλη του Χαμόγελου του παιδιού είναι ανεκτίμητη... ελπίζουμε να βοηθάμε με την δημοσιοποίηση κάποιων από τις αμέτρητες ιστορίες τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου