Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Κόσμος: Περιγελούν τη Δύση! Οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα video από την καταστροφή της αρχαίας Χάτρα – Την ίδρυσαν Έλληνες πριν 2.100 χρόνια

Περιγελούν τη Δύση! Οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα video από την καταστροφή της αρχαίας Χάτρα – Την ίδρυσαν Έλληνες πριν 2.100 χρόνια

Με βαριοπούλες εμφανίζονται τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους να καταστρέφουν αγάλματα
Τζιχαντιστές πυροβολούν τους τοίχους με Καλάσνικοφ
- Η επίθεση στη Χάτρα έγινε τον περασμένο μήνα αλλά το video δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή
- Η πόλη, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας, βρίσκεται σχεδόν 110 χιλιόμετρα από τη Μοσούλη στο Ιράκ 
- Ιδρύθηκε από το ελληνιστικό βασίλειο των Σελευκιδών
- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO 

Καταστρέφουν στο πέρασμά τους ό,τι έχει αξία. Παίρνουν ζωές χωρίς να νοιάζονται. Καταστρέφουν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς και νιώθουν περήφανοι. Ανεβάζουν τα "κατορθώματά" τους στο διαδίκτυο και περιγελούν τη Δύση που κοιτά ανίκανη τους τζιχαντιστές να σκορπούν τρόμο.

Ήταν 7 Μαρτίου όταν έγινε γνωστό πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέστρεψαν ό,τι είχε απομείνει από την αρχαία πόλη της Χάτρα, βόρεια της Μοσούλης στο Ιράκ.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής δεν υπήρχε εικόνα από την καταστροφή. Όμως οι τζιχαντιστές έχουν πάντα ένα σχέδιο στο μυαλό τους. Και γι’ αυτό έδωσαν στη δημοσιότητα video από το πέρασμά τους από τη Χάτρα, μια πόλη που άντεξε 2.100 χρόνια αλλά όχι μερικές ώρες στα χέρια των τζιχαντιστών. 

Το video μόνο θλίψη προκαλεί. Με βαριοπούλες, αξίνες και σφυριά οι τζιχαντιστές καταστρέφουν αγάλματα. Αλλά δεν μένουν εκεί, πυροβολούν τους τοίχους με Καλάσνικοφ. Το video ξεκινά με έναν τζιχαντιστή να ανακοινώνει πως το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει από τη Χάτρα γιατί "τη λάτρευαν αντί του Θεού". 





Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές κατέστρεφαν κάποιο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το είχαν κάνει και στην Νιμρούντ, πόλη που ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 3.000 χρόνια. Εκεί πήγαν με... μπουλντόζες. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν είχε μιλήσει για "έγκλημα πολέμου". Έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο. 

Τον Ιανουάριο, είχαν εισβάλει στο μουσείο της Μοσούλης και κατέστρεψαν αγάλματα, έκαψαν βιβλία από το πανεπιστήμιο και τη βιβλιοθήκη της πόλης, ανάμεσά τους σπάνια χειρόγραφα. 

Η ιστορία της Χάτρα


Η Χάτρα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 110 χιλιομέτρων νότια της Μοσούλης, της μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ.
Μετά την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των Ασσυρίων, αραβικές φυλές μετανάστευσαν στη βόρεια περιοχή της Μεσοποταμίας και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή που αργότερα ονομάστηκε Χάτρα. Τον 3ο αιώνα η Χάτρα ιδρύθηκε ως πόλη στο βασίλειο των Σελευκιδών, ένα από τα ελληνιστικά κράτη που προέκυψαν μετά τη… μοιρασιά των Επιγόνων της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου