Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πολιτική - Άφησαν... μόνη τη Ζωή!

Αφησαν... μόνη τη Ζωή!


Να... πλήξουν το ηθικό της Ζωής Κωνσταντοπούλου επιχείρησαν (μάταια) χθες με τη στάση τους οι υπόλοιποι βουλευτές που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή.
Οταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να υποβάλει ερωτήσεις στον πρώην νομικό σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, Αν. Μπάνο, ο «κόφτης» των 20 λεπτών πήγε για άλλη μία φορά περίπατο, αφού η Ζωή ξεπέρασε τις δύο ώρες...
Οπου φύγει φύγει...
Ετσι, στο μεγαλύτερο διάστημα, μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, η Ζωή, ο μάρτυρας και οι πρακτικογράφοι. Κι όταν κάποιος από τα μέλη της Επιτροπής άνοιγε την πόρτα κι έβλεπε πως η... διαδικασία συνεχιζόταν, την έκλεινε ξανά και όπου φύγει φύγει!
Πρωτοβουλία χωρίς... ΣΥΡΙΖΑ
Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η... απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από την πρωτοβουλία που ανέλαβαν έξι Ελληνες ευρωβουλευτές από όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ, (Δανέλλης, Kοππά, Kουμουτσάκος, Ποδηματά, Σκυλακάκης και Χρυσόγελος), οι οποίοι, μαζί με 16 ξένους συναδέλφους τους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, κατέθεσαν κοινή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάδυση ακραίων, ξενοφοβικών και ρατσιστικών δυνάμεων κυρίως στη Νότια Ευρώπη.
Σε ειδική αναφορά για την Ελλάδα και τη Χρυσή Αυγή καταγράφουν τα φαινόμενα εξύμνησης του καθεστώτος της επτάχρονης δικτατορίας, τις επανειλημμένες βίαιες επιθέσεις κατά πολιτών και αλλοδαπών, καθώς και τη χρήση απειλών κατά πολιτικών αντιπάλων. Οι Ελληνες ευρωβουλευτές ζητούν από την ΕΕ να διαμορφώσει σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, καθώς και διερεύνησης των αιτιών που τα προκαλούν, εν όψει και των ευρωεκλογών του 2014.
Πηγή εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου