Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πολιτική : Αχαΐα: Δίπλα στους ήρωες της Πολιτικής Προστασίας και στους εθελοντές της Αχαΐας η υποψήφια Βουλευτής με "Το Ποτάμι" , Ζωή Νεκταρία Αρβανίτη.



Τον προιστάμενο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας κ Ν. Γυφτάκη καθώς και μέλη εθελοντικών ομάδων του Νομού, επισκέφθηκε η υποψήφια Βουλευτής Αχαίας με "Το Ποτάμι", Ζωή Νεκταρία Αρβανίτη.

Πρόκειται για ένα μηχανισμό απολύτως σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας, όπως μας δήλωσε, στο οποίο δείχνει και ιδιαίτερη βαρύτητα  η Επιτροπή Δια Ταύτα του Ποταμιού. 

"Οι άνθρωποι είναι ήρωες" αναφέρει καθώς μας περιγράφει με πολύ απλά λόγια ένα παράδειγμα του τι κάνουν καθημερινά οι λίγοι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, ευτυχώς συχνά και με την βοήθεια εθελοντών της περιοχής.

"Σκεφθείτε μόνο ότι την χειμερινή περίοδο τα ορεινά χωριά έχουν να αντιμετωπίσουν κρύο χιόνια πλημμύρες. Για να φτάσει στα χωριά αυτά καθημερινά,  το λεωφορείο να πάρει τους μαθητές, ο γαλατάς, ο ψωμάς, ο ταχυδρόμος, ο γιατρός, κάποιοι πρέπει από νωρίς τα ξημερώματα να έχουν καθαρίσει το χιόνι από τους δρόμους και να τους έχουν ανοίξει για να μετακινηθούν οι πολίτες με ασφάλεια. Αυτή είναι η καθημερινή δουλειά των ανθρώπων της Πολιτικής Προστασίας. Σε συνεχή επιφυλακή και δράση.Λίγοι σε αριθμό, με  υπερωρίες δεκαπλάσιες από αυτές που διακαιολογεί η υπηρεσία τους. Και αυτά, σε καιρό σχετικής ηρεμίας.Γιατί φυσικά υπάρχουν και οι στιγμές που έχουν να αντιμετωπίσουν σεισμούς πυρκαγιές η άλλες καταστροφές και εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα."

Το Ποτάμι , σύμφωνα με την κα Αρβανίτη, δίνει μεγάλη σημασία στον Τομέα της Πολιτικής Προστασίας, τον οποίο συντονίζει για την ΕΔΤ  και η ίδια, με την βοήθεια συνεργατών εθελοντών και εμπειρογνωμόνων.

"Το Ποτάμι  βρίσκεται στο πλευρό των αφανών ηρώων της καθημερινότητας που πασχίζουν να διατηρούν ασφαλή και λειτουργική την κοινωνία μας " επιβεβαιώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου