Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πολιτική - ΔΡΑΣΗ - ΔΥΝ.ΕΛ - ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ σε κοινή εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη .Μείωση της φορολογίας, προστασία των επενδύσεων, καταπολέμηση της ανεργίας ήταν ο κοινός παρονομαστής στις εισηγήσεις των ομιλητών.



Η Δράση, η Δυναμική Ελλάδα και η ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ βρέθηκαν σε μία κοινή εκδήλωση με την ευκαιρία κατάθεσης του νέου επενδυτικού νόμου στη Βουλή, και με θέμα το «Ζητείται ανάπτυξη», να μιλούν για συγκλίσεις και ανάγκη συνασπισμού σε έναν διάλογο που από τον περασμένο Δεκέμβριο διαγράφει μία πορεία και διεκδικεί, όπως ειπώθηκε, την κατάληξή του.
Τους όρους και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης στους διάφορους τομείς της οικονομίας ανέπτυξαν ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίδης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Δράσης, ο επιχειρηματίας Όθωνας Σταχτιάρης, και μέλος Επιτροπής Πρωτοβουλίας στην Δυναμική Ελλάδα και ο δικηγόρος Δημήτρης Γίτσας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ, ενώ τον πολιτικό λόγο ανέπτυξαν με σύντομες παρεμβάσεις ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, μέλος Κεντρικής Επιτροπής Δράσης, ο Ηλίας Μόσιαλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας στην Δυναμική Ελλάδα και ο Ανδρέας Λοβέρδος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Παντελή Καψή.
Μείωση της φορολογίας και της γραφειοκρατίας, διευκόλυνση και προστασία των επενδύσεων, ασφάλεια δικαίου στη χώρα, απλοποίηση της νομοθεσίας, μείωση του κρατισμού ήταν ο κοινός παρονομαστής στις εισηγήσεις των ομιλητών.
Για ένα νέο γύρο έντονης πολιτικής κρίσης τον Μαϊο με Ιούνιο μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέροντας ότι η τρικομματική κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη ακινησία ενώ η μείζονα αντιπολίτευση δεν έχει τι να πει, τη στιγμή που χάνεται πολύτιμος χρόνος για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.
Είναι υποχρέωσή μας, είπε, να δούμε πως μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο. Ο διάλογος που ξεκίνησε εδώ και 9 μήνες, και μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλίσεις αλλά μόνο επιφυλάξεις, πρέπει κάπου να καταλήξει. Πρέπει να είμαστε άμεσοι, συγκρουσιακοί, γρήγοροι και αποτελεσματικοί για ένα ρυθμιστικό και κοινωνικό κράτος, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η επερχόμενη πολιτική κρίση πρέπει να λειτουργήσει και ως πορεία προς κάτι καινούργιο.
Πρέπει, είπε ο Ηλίας Μόσιαλος, να δούμε συνολικότερα τις σχέσεις κράτους-ιδιωτικού τομέα που ήταν οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος, να θέσουμε τα όρια με σοβαρές ρυθμιστικές αρχές και ένα σοβαρό κοινωνικό κράτος χωρίς σύγχυση, ενώ από την πλευρά της η Ευρώπη θα πρέπει να επιδείξει γενναιότητα που να υπερβαίνει τη λιτότητα. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένωση σήμερα των 3 κινήσεων στην κοινή αγωνία, όπως είπε, που εκφράζεται για μία νέα χώρα μέτοχο των ευρωπαϊκών διεργασιών και όχι επαίτη.
Το πρώτο ζητούμενο, όπως είπε ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, είναι ένας νέος πολιτικός φορέας που θα συνασπίσει όλους και θα κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο ίδιος τόνισε τη σημασία της αναζήτησης μιας νέας εμπιστοσύνης μεταξύ των δυνάμεων με την αποβολή των στερεοτύπων και την συλλογική δουλειά καθώς, όπως είπε, μόνο με έναν συναγερμό επανεκκίνησης της οικονομίας μπορεί να στηθεί η χώρα στα πόδια της.
Πηγή spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου