Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Κόσμος - Επιβιώνοντας 15 εβδομάδες χαμένος στον Ειρηνικό...

.


H ευστροφία και η γνώση βασικών κανόνων επιβίωσης έσωσε έναν ψαρά από τα νησιά Μάρσαλ, ο οποίος περιπλανιόταν στον αχανή ωκεανό επί 15 εβδομάδες με την βάρκα του πριν τον περισυλλέξει ένα αλιευτικό.
Ο ψαράς Τοακάι Τεϊτόι από τα νησιά Μάρσαλ πήγε με τον γαμπρό του για ψάρεμα τον περασμένο τον περασμένο Ιούνιο με μιά βάρκα κωπήλατη, χωρίς μηχανή, δηλαδή, τα ρεύματα τους παρέσυραν στο ανοιχτό ωκεανό και αδυνατούσαν να επιστρέψουν στην ακτή.
Μαζί τους είχαν αρκετά τρόφιμα, όχι όμως και νερό. Κάποιες καταιγίδες τους βοήθησαν να γεμίσουν τα έξι δοχεία με νερό που είχαν, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά. Αποτέλεσμα πέντε εβδομάδες μετά, ο γαμπρός του Τεϊτόι δεν άντεξε και πέθανε από αφυδάτωση.
Μόλις μία ημέρα μετά ξέσπασε ισχυρή καταιγίδα που του γέμισε τα έξι δοχεία νερού, αλλά και ένα δοχείο 50 λίτρων που είχαν κατασκευάσει με ξύλα από την βάρκα και το είχαν στεγανοποιήσει με δέρμα ψαριού, όσο ζούσε ο γαμπρός του ελπίζοντας να βρέξει και να αποκτήσουν ένα σοβαρό απόθεμα νερού.
Τρεφόταν από ψάρια που έπιανε με το καμάκι και την πετονιά του όταν πλησίαζαν την βάρκα. Τα ξέραινε στον ήλιο και εν συνεχία τα έτρωγε.
Οι εβδομάδες περνούσαν και ξαφνικά είδε έναν καρχαρία-τίγρη να κολυμπά γύρω από τη βάρκα του. Για καλή του τύχη ο καρχαρίας δεν επιτέθηκε στη βάρκα και απομακρύνθηκε.
Ο Τεϊτόι, γνωρίζοντας ότι οι καρχαρίες πηγαίνουν πίσω από τα μεγάλα κοπάδια ψαριών, αποφάσισε να τον ακολουθήσει την πορεία που πήρε ο καρχαρίας ακολλυθώντας το πτερύγιό του. Ήταν και τυχερός γιατί ο καρχαρίας είχε μπει σε ένα ρεύμα και έτσι έκανε την ακολουθία, σχετικά άκοπή.
Αυτή η βασική γνώση τον έσωσε γιατί ο καρχαρίας τον οδήγησε όντως σε κοάδι ψαριών το οποίο είχε πλησιάσει ένα μεγάλο αλιευτικό το οποίο και τον περισυνέλεξε διασώζοντάς τον.
Η περιπέτειά του έληξε στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβριο και ο Τεϊτόι είχε περιπλανηθεί στη θάλασσα για 15 εβδομάδες!
Πηγή  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου