Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Κόσμος - Πρωταπριλιάτικες φάρσες και... μπηχτές από Google και Microsoft

Πρωταπριλιάτικες φάρσες και... μπηχτές από Google και Microsoft


Η 1η Απριλίου είναι παραδοσιακά μια μέρα που οι εταιρείες τεχνολογίας με χιούμορ δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Πρώτη απ' όλους η Google, η οποία κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα υποτιθέμενο νέο προϊόν η υπηρεσία. Φέτος, δεν περιορίστηκε σε ένα, αλλά κάποιο από αυτά που ανακοινώθηκαν μπορέι να ερμηνευτεί και ως "μπηχτή" για την Microsoft. Ιδιαίτερα δε, αν δούμε και την πρωταπριλιάτικη φάρσα που επέλεξε να κάνει η δεύτερη για φέτος...

Από το στρατόπεδο της Google, λοιπόν, είχαμε το Google Maps Treasure Mode για αναζήτηση θησαυρών και νοσταλγούς του Ελ Ντοράντο, το Google Nose που υπόσχεται να φέρει τις μυρωδιές στο κινητό και στον υπολογιστή μας, τα νέα emoticons για το Google+, και αρκετές άλλες φάρσες που αφορούν τοπικά γραφεία ανά τον κόσμο. Αυτό που προξένησε εντύπωση σε αρκετούς, όμως, είναι το Gmail Blue.

Τι το περίεργο έχει; Πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για μια αναφορά στα Windows Blue, το κωδικό όνομα της επόμενης έκδοσης του λειτουργικού της Microsoft. Χαρακτηριστικά, ακούγονται φράσεις όπως "Θέλαμε να προσφέρουμε κάτι εντελώς νέο, αλλά με την ίδια λειτουργικότητα" και το αποτέλεσμα είναι απλά ένα μπλε theme.

Από τη μεριά της, η Microsoft ήταν πολύ πιο ευθεία και σαφής στη δική της φάρσα. Παρ' ότι δεν είναι ορατή σε όλες τις χώρες η φάρσα, αν κανείς επισκεφθεί το Bing και πραγματοποιήσει αναζήτηση με τη λέξη Google, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια λιτή λευκή σελίδα με το λογότυπο Bing γραμμένο με τους χρωματιστούς χαρακτήρες της Google. Το blog post είναι σαφές: "Αποφασίσαμε να γυρίσουμε στα βασικά, στην αυγή του Internet, να φανταστούμε εκ νέου το Bing με μια πιο 'τύπου 1997', dial-up ευαισθησία κατά νου". 
Τελικά, ή και οι δύο εταιρείες έχουν πολύ χιούμορ, ή βρήκαν αφορμή να βγάλουν τα μαχαίρια (με το μπαμπάκι, που λέμε...).

Πηγή mustradio



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου