Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ελλάδα - Πέντε μέτρα κατά των ελληνοποιήσεων ξένων αμνοεριφίων

Πέντε μέτρα κατά των ελληνοποιήσεων ξένων αμνοεριφίων


Πέντε μέτρα για την αποτροπή και την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων ξένων αμνοεριφίων, εν όψει της πασχαλινής αγοράς, λαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στη διάρκεια σύσκεψης υπό τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο και με τη συμμετοχή γενικών γραμματέων των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Συστήνεται Διυπουργική Ομάδα Συντονισμού Ελέγχων, αποτελούμενη από τους γενικούς γραμματείς Αγροτικής Ανάπτυξης και Καταναλωτή, εκπροσώπους του ΣΔΟΕ, των γενικών διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Ζωικής Παραγωγής, του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ - Δήμητρα.
2. Ενεργοποιείται σύστημα άμεσης προειδοποίησης του ακριβούς τόπου παράδοσης των διακινούμενων σφαγίων.
3. Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες αμνοερίφια στους Σταθμούς Υγειονομικού και Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) στα σύνορα.
4. Παράλληλα εντείνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την προέλευση των αμνοεριφίων σε όλο το μήκος της αλυσίδας τροφοδοσίας, από παραγωγούς έως και κρεοπώλες.
5. Με πρωτοβουλία του γεν. γραμματέα Εμπορίου Σ. Κομνηνού θα υπάρξει σύσκεψη της Ομοσπονδίας Κρεοπωλών με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να συζητηθούν θέματα αρμοδιότητάς της.

Πηγή εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου