Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Κόσμος:Μέρκελ: Οι πρόσφυγες είναι η άλλη όψη της παγκοσμιοποίησης

merkel-oi-prosfuges-einai-i-alli-opsi-tis-pagkosmiopoiisis

«Το βίωμά σας από την παγκοσμιοποίηση μέχρι τώρα ήταν χονδρικά το εξής: η οικονομία μας πάει σε άλλες χώρες, εγκαθιστά εργοστάσια, πουλάει προϊόντα κι ο απολογισμός είναι θετικός για την απασχόληση στη Γερμανία και τις επιχειρήσεις μας. Και τώρα βλέπουμε μια αντίστροφη κίνηση: είναι η παγκοσμιοποίηση που έρχεται σε εμάς».
Αυτό δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ για την προσφυγική κρίση, μιλώντας στο συνέδριο του ισχυρού συνδικάτου των εργατών του μετάλλου IG Metall στη Φραγκφούρτη (δυτική Γερμανία).
«Αυτά που θεωρούσαμε ότι είναι μακριά μας», για παράδειγμα ο πόλεμος που σπαράσσει τη Συρία ή το χάος στο οποίο έχει περιέλθει η Λιβύη, εκδηλώνεται «για εμάς με τη μορφή των προσφύγων», κάτι το οποίο «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε», συνέχισε η Άγγελα Μέρκελ.
«Πρέπει να αποδεχθούμε έναν ορισμένο βαθμό νόμιμης μετανάστευσης, αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση», σημείωσε και πρόσθεσε: «Στην εποχή των smartphones δεν μπορούμε να κλειστούμε ξανά στους εαυτούς μας (...), ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά πώς ζούμε στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου